29 Αυγ 2017

Προσαγωγές ιμάμηδων που κηρύττουν την Τζιχάντ

Υποπτες δράσεις σε τζαμιά της Αθήνας
Υπό τη στενή παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ βρίσκονται τρεις αυτοσχέδιοι λατρευτικοί χώροι μουσουλμάνων σε Πειραιά και δυτικά προάστια, όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις προσπάθειας ριζοσπαστικοποίησης μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίδραση των Αρχών ασφαλείας ήταν άμεση, με εμφανή και αυξημένη επιτήρηση των συγκεκριμένων λατρευτικών χώρων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μεταμεσονύχτιες προσαγωγές ατόμων για μια πρώτη «φιλική κουβέντα», ώστε να διαπιστωθεί το εύρος της ριζοσπαστικοποίησης και του φανατισμού που έχουν επιτύχει αυτόκλητοι ιμάμηδες στα τρία τζαμιά του Πειραιά και των δυτικών συνοικιών της Αθήνας.
Φονταμενταλιστές
«Η πίεση που ασκείται σε άτομα που έχουν εκδηλώσει μια διάθεση ριζοσπαστικοποίησης είναι εμφανής και έντονη, ώστε να έχουν υπ' όψιν τους, ανά πάσα στιγμή, πως θα έχουν να κάνουν με την ελληνική Δικαιοσύνη και τη νομοθεσία» αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Αρχές ασφαλείας αλλά και το αρμόδιο τμήμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιούν συνεχείς προσαγωγές ατόμων που έχουν δείξει συμπάθεια στη φονταμενταλιστική τάση του Ισλάμ, ώστε να δοθεί το μήνυμα στους ίδιους και στον περίγυρό τους ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν «μάτια» και «αυτιά» όπου και όταν χρειάζεται. 
Αλλωστε, η ΕΥΠ έχει δημιουργήσει δίκτυο πληροφόρησης μεταξύ των μουσουλμάνων, ενώ υπάρχει επαφή και με μετριοπαθείς ιμάμηδες, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τους φανατικούς του Ισλάμ και δεν επιθυμούν να υπάρξει και στην Ελλάδα ανάλογη κατάσταση με αυτή άλλων ευρωπαϊκών κρατών, με τα τυφλά και πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα.

dimokratianews,29.08.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com