28 Αυγ 2016

Επιστολή διαμαρτυρίας Θεσσαλονικέων προς την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας

Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονικη
Εν  Θεσ/νίκη  24-8-2016
Προς  την  Ιερά  Μονή  Μεγίστης  Λαύρας.
Κοινοποίηση
Ιερά  Κοινότητα   Αγίου  Όρους
Πολιτική  Δοιήκηση  Αγίου  Όρους
Υπουργείο  Εξωτερικών
            Σεβαστοί  Πατέρες
Είμαστε  προσκυνητές  πολλά  έτη  στο  ΠΕΡΙΒΟΛΙ  ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ,  στο  διάστημα  αυτών των  χρόνων,  διδαχθήκαμε  άπο  εσάς  πόσο  καταστροφικές  είναι  οι  ΑΙΡΕΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ-ΠΑΠΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ-ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ  κ.α.) για  την  πίστη μας  και  την  ψυχή  μας.

Με  αυτές  τις  διδαχές  προσπαθούμε  και  αγωνιζόμαστε  στη  βιότη  μας.Αν  κάτι  έχει αλλάξει  απ’ αυτές,  παρακαλούμε  να  μας  κάνετε  κοινωνούς  των  αλλαγών ,  αλλιώς  δεν κατανοούμε  γιατί  εκδιώκονται  ΜΟΝΑΧΟΙ  ενώ  συμφωνούν  και  ομολογούν  αυτά  που εσείς  διδάσκετε.
Ο  τρόπος  που  ενεργείτε  και  περισσότερο  η  αφωνία  και  το  θολό  τοπίο  είναι  που  μας  μπερδεύει,  και  όχι  η  ξεκάθαρη  θέση  των  ΜΟΝΑΧΩΝ  που  αντιδρούν.
Ιδιαίτερα  μετά  τις  αποφάσεις , της  ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, οι  οποίες  είναι  πλέον επίσημα  κείμενα  και  δεσμευτικά  κατά  τον  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ,  είναι  επιτακτική  ανάγκη  να γνωρίζουμε  τη  θέση  σας  για  τα  κείμενα  που  μας  δεσμεύουν.
Παρακαλούμε  δώστε  λύση  και  απάντηση  στο  ερώτημα  μας  με  αγάπη  και  όχι  με αυταρχισμό.
ΜΕΤΑ  ΤΙΜΗΣ  ΚΑΙ  ΣΕΒΑΣΜΟΥ
Τυριτίδης  Αλέξανδρος 
Τυριτίδης  Νικόλαος 
Τυριτίδης Γρηγόριος
Τυριτίδης  Σταύρος 
Τσακλίδου Ελένη  
Κυρατζάκου Σοφία
Βασιλειάδης  Θεόδωρος
Βασιλειάδης  Κοσμάς
 Βασιλειάδου  Σοφία

Σιολόγκας Παναγιώτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα κειμενα της συνοδου δεν ειναι δεσμευτικα για τους υπογραψαντες, καθως δεν τους δεσμευσαν οι δικες τους υπογρσφες και αποφασεις.

Τα κειμενα υπεγραφησαν κατα παρεκλιση των ηδη υπογραφεντων απο τους ιδιους.

Οι ιδιοι αρνηθηκαν την Εκκλησια ταν υπεγραψαν τα κειμενα αυτα.

Τα κειμενα αυτα δεν δεσμεουν Ορθοδοξες καρδιες.

Πως λοιπον ειναι δεσμευτικα

Απόστολο είπε...

Λακωνικό και περιεκτικό. Αν περιμένουν όμως απάντηση, θα περιμένουν πολύ...

Ανώνυμος είπε...

Ξεφύγουν σιγά σιγά, όπως φαίνεται, τα πράγματα από την ουσία, και αυτό είναι του πονηρού για να μας μπερδεύει. Η ουσία είναι η παναίρεση του οικουμενισμού η οποία οδηγεί ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στην άρνηση του Χριστού ως μόνος Σωτήρ του κόσμου, ως η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή, δηλαδή του κεντρικού μηνύματος του Ευαγγελίου.

Μπορεί πολλοί να μην συμφωνούν με τους μεθόδους του πατρός Σάββα, και έτσι πάμε για πολέμους για αυτές και σκορπίζουν δυνάμεις και άνθρωποι και πάμε περίπατο. Ώμος η πάλι είναι υπέρ της αληθείας του Ευαγγελίου και επομένως κατά του οικουμενισμού.

Ο στόχος δεν είναι να διακοπεί το μνημόσυνο η όχι του πατριάρχη η να αποτοιχίζουν οι δε από τους μεν, αλλά να διαγνωστεί και καταδικαστεί η παναίρεση του οικουμενισμού, να συνειδητοποιούν όλοι οι ιεράρχες το μέγεθος του κακού. Γιατί φαίνεται πως δεν το έχουν καταλάβει ακόμη και για αυτό αργούν να πάρουν συνοδικώς τα απαραίτητα μέτρα που έχουν χρέος ενώπιων Θεού και Αγγέλων να πάρουν, σύμφωνο με τις υποσχέσεις που έδωσαν την ώρα της χειροτονίας των.

Όλη η γη βράζει γιατί δεν πάει καλά η Εκκλησία. Ο Χριστός είπε: "Εσείς είστε το φως του κόσμου, εάν ώμος το φως σας γίνεται σκότος, πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το σκότος!" Και το βλέπουμε μπροστά μας κάθε μέρα

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com