30 Ιουν 2016

Η Εξόδιος Ακολουθία του γέροντος Ευγενίου Θεοδοσιάδη

Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη» τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού γέροντος Ευγενίου Θεοδοσιάδη το μεσημέρι της Πέμπτης στα Τρίκαλα.

Κατά την εξόδιο Ακολουθία η οποία τελέστηκε στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων (κατά την επιθυμία του γέροντος) συγχοροστάστησαν οι Μητροπολίτες Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ και πρ. Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος, τους οποίους διακόνησε αμφοτέρους με συνέπεια και πολλή αγάπη επί πολλά έτη, καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος. Συμετείχαν δε σε αυτή οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών των Μετεώρων, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προσού, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δουσίκου, της οποίας αδελφός ήταν ο γέροντας, δεκάδες κληρικοί των Μητροπόλεων Τρίκκης & Σταγών και Σταγών & Μετεώρων,παρούσες ήταν οι αδελφές των γυναικείων μοναστηριών της περιοχής, τα οποία και εξυπηρετούσε ιδιαίτερα ο γέρων Ευγένιος, καθώς και τα εκατοντάδες πνευματικά του τέκνα.
Καταλλήλως για τον μακαριστό γέροντα Ευγένιο, τον ανεξίκακο, τον ανιδιοτελή και πιστό υπηρέτη του Λόγου του Κυρίου, ομίλησε ο Ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Αρχιμανδρίτης Νήφων, καθώς και οι δυο Αρχιερείς, κ.κ. Σεραφείμ και Αλέξιος. Η ταφή του έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο, καθ’ επιθυμία του ιδίου, καθώς όπως πάντα έλεγε ήθελε να τον «φτάνουν» τα πνευματικά του παιδιά, μέσα στον κόσμο.
Ο πατέρας Ευγένιος εισήλθε πια στη «χαρά του Κυρίου του». Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όμως η ζωή και το παράδειγμά του θα μας φωτίζει όλους για το υπόλοιπο του δικού μας περάσματος από τα εγκόσμια.
(φωτογραφικό υλικό για το trikalavoice.gr,  Δημήτρης Καραγιάννης).
Πλήθος Τρικαλινών στην Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ευγένιου (ΜΕΡΟΣ 1ο)
Η Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Ευγένιου Θεοδωσιάδη τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Παναγίας Επίσκεψης Τρικάλων,  παρουσία πλήθους κόσμου, αφού ο Γέροντας είχε πολλά πνευματικά παιδιά και όλα αυτά τα χρόνια διακρίθηκε για την χριστιανική του αγάπη.
Έτσι ήταν αναμενόμενο να υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά των πιστών, που του είπαν το ύστατο χαίρε. Μαζί τέλεσαν την Εξόδιος Ακολουθία,  σε μια ιστορική στιγμή για την τοπική εκκλησία, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένοι από τους Σεβ. Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και Αυλώνος κ. Χριστόδουλο.
Τον επικήδειο εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης π. Νήφων, ενώ για τον βίο και το έργο αναφέρθηκαν οι δύο Μητροπολίτες π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος και Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.
Παρέστησαν εκπρόσωποι Μοναχών-χές, από τις Ι.Μ. Δουσίκου, Μετεώρων, Βυτουμά κ.α. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης και πολιτικά πρόσωπα.
Η ταφή έγινε στο 1ο νεκροταφείο Τρικάλων, κοντά στα πνευματικά του παιδιά, όπως ήταν η επιθυμία του ιδίου. 
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΝΑΞΙΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Π ΕΥΓΕΝΙΕ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com