25 Νοε 2015

Κυβέρνηση: Νέο πλαίσιο για τις υιοθεσίες, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες το σχέδιο του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.


Κυβέρνηση: Νέο πλαίσιο για τις υιοθεσίες, κανονικά το Σύμφωνο Συμβίωσης

Δηλώσεις του γγ Δικαιωμάτων
Κυβέρνηση: Νέο πλαίσιο για τις υιοθεσίες, κανονικά το Σύμφωνο Συμβίωσης
Αθήνα
Στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου και ως εκ τούτου θα ανακύψουν και ζητήματα αναθεώρησης της υιοθεσίας, είπε ο γγ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Παπαϊωάννου.
Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9Fm σημείσε ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται η επιτροπή αναθεώρησης και στις αρχές του 2016 θα αρχίσουν οι απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία του νομοσχεδίου.
«Το σύστημα υιοθεσίας-παιδοθεσίας στη χώρα μας είναι ένα ακραία προβληματικό σύστημα. Ούτως ή άλλως πρέπει να το ρυθμίσουμε. Όλοι γνωρίζουμε ζευγάρια ετερόφυλα που προσπαθούν να υιοθετήσουν ένα παιδί αλλά είναι δραματικές οι συνθήκες» είπε.

Υπογράμμισε δε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μερικές δεκάδες παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια.
Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Συμβίωσης, επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες το σχέδιο του νομοσχεδίου θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.
Ο κ. Παπαϊωάννου είπε, επίσης, ότι στο opengov κατατέθηκαν πάνω από 3.000 σχόλια, τα περισσότερα από άτομα που αντιδρούν στην ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης και οι διαφωνίες -ορισμένες από τις οποίες ακραίες- επικεντρώνονται στο γεγονός ότι το σύμφωνο επιτρέπει να νομιμοποεί τη συμβίωση και σε ομόφυλα ζευγάρια.
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση προτίθεται να υποχωρήσει με δεδομένες τις αντιδράσεις που σημειώνονται,ο κ. Παπαϊωάνου είπε: 
«Δεν έχω κάποια ένδειξη που θα μπορούσε να σημάνει ότι υπάρχει στη σκέψη κάποιου κυβερνητικού παράγοντα το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουμε στο σύμφωνο συμβίωσης. Εξάλλου σε ό,τι μας αφορά έχουμε δεσμευτεί ρητά για αυτό.»
Τόνισε ακόμη ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει πως υπάρχουν σχέσεις ομόφυλων ζευγαριών και τις ρυθμίζει νομικά. 
«Η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι υπάρχουν και άλλες μορφές οικογενειακής ζωής πλην αυτής που γνωρίζουμε με το γάμο. Αυτό δεν είναι κάποια εφεύρεση δική μας. Υπάρχει και ως θέση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που λέει ότι οικογενειακή ζωή δεν συγκροτείται μόνο με το γάμο» επισήμανε.
Υπογράμμισε, ότι πλέον τα ομόφυλα ζευγάρια ανασύρονται από μια γκρίζα ζώνη θεσμικής άρνησης και αντιμετωπίζονται με όρους ισότητας από τον Έλληνα νομοθέτη και τόνισε ότι το γεγονός αυτό δημιουργεί μια καινούργια κατάσταση. 
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικά το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα με ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό είτε κάποιους τους σοκάρει είτε όχι είναι μια πραγματικότητα. Και θεωρώ ότι πάντα οι νόμοι πρέπει να προσπαθούν να ρυθμίζουν την υπάρχουσα πραγματικότητα και όχι απλώς να κρυβόμαστε πίσω από μια φαντασιακή πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O ανθρωπος δεν δημιουργηθηκε μονος του ,δημιουργηθηκε από έναν πανσοφο δημιουργο ,εκτος από μια αθανατη ψυχη του χαρισε ο Θεος και έναν υλικο σωμα ,για τη διαιωνησι του ανθρωπου και τη τεκνογονια δημιουργησε ο Θεος τους γονεις αρσεν και Θυλη και μεσα σ αυτή την οικογενεια που βγηκε από τα χερια του Θεου ,μπορει να αισθάνεται ανετα και ασφαλης ψυχικα και σωματικα μια ανθρωπινη υπαρξη.
Τα παιδια που υιοθετουντε ειτε λογω ορφανιας,ειτε λογω φτωχιας εχουν και αυτά δικαιωμα να μεγαλωσουν μεσα σε μια νορμαλ οικογενεια από ετερόφιλα ζευγαρια και όχι από ομοφυλοφιλα.Εχουν και αυτά δικαιομα να ζησουν και να αναπτυχθουν μεσα σε μια θεαρεστη οικογενεια και όχι θεομισητη ομοφυλοφιλη.
Δεν εχουμε δικαομα σαν κοινωνια να παραδοσουμε απροστάτευτα παιδια από την ποιο τρυφερη τους ηλικια μεσα σε μια κολασι,διοτι η ανωμαλια είναι κολασι.
Τι προοπτικες και τι οραματα θα προσφερουμε σ αυτά τα παιδια,με τι μουτρα θα τα αντιμετωπίσουμε ,πως θα ανοιξουμε το στομα μας να τους μιλησουμε για Χριστο ,για παραδεισο για αιωνιωτητα,θα μας καταλάβουν;
Η Εκκλησια πως θα τα αντιμετωπισει,οταν αυτά μια μερα θα καταλάβουνε που ζουνε και θα ζητήσουνε το λογο ,γιατι τα παραδοσαμε σε τετοια κολασι.
η Εκκλησια δεν πρεπει να σταθη μπροστα και να τα προστατεψη πασι θυσι;
Η ερωτησι απευθηνε προς τον κληρο και την Ιεραρχια,απο πολιτικους δεν περιμενουμε τιποτα ,αλλα από την Ιεραρχια που εχει σαν ιερο λειτούργημα να κρατει τον νομο του Θεου περιμενουμε μια μαρτυρια και σθεναρη στασι ,διοτι ο Θεος απαιτει μαρτυρια όχι μονον δια λογου αλλα και εργων,ζηταει από τους Ιεραρχες και κάθε πιστο να εργαζοντε καλως στον αμπελονα του και όχι να συμβιβαζοντε με τον κοσμο .
Ολοι θα απολογηθούμε μια μερα και για αυτά τα παιδια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com