27 Μαρ 2015

Oι αιρετικοί Αγγλικανοί, ολοένα ολισθαίνουν



ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΙ, ΟΛΟΕΝΑ ΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΝ
(Προχώρησαν και στη ‘’χειροτονία’’ άλλης γυναίκας ‘’επισκόπου’’,  αυτή τη φορά  παντρεμένης με Αγγλικανό ‘’επίσκοπο’’). 
Όπως διαβάσαμε στην www.thequardian.com, μετά τη ‘’χειροτονία’’ μιας γυναίκας ‘’επισκόπου’’,  οι αιρετικοί Αγγλικανοί προχώρησαν και στη ‘’χειροτονία’’ άλλης γυναίκας ‘’επισκόπου’’, της Alice White Frank, η οποία είναι παντρεμένη με τον Αγγλικανό ‘’επίσκοπο’’  Frank White.  Τα ολισθήματα των αιρετικών Αγγλικανών πληθαίνουν.

Ο αποδεχόμενος ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία κατέχει ακεραίαν την διδασκαλίαν του Θεανθρώπου Χριστού, και ότι είναι η Μία Αγία Εκκλησία, δεν διστάζει να ομολογήσει ότι δεν υπάρχει Αρχιερωσύνη και συνεπώς Ιερωσύνη, σε όσους έχουν αποκοπεί από αυτή.
«Οι δε της Εκκλησίας αποστάντες», λέγει ο Άγιος Βασίλειος «ουκέτι έσχον την χάριν του Αγίου Πνεύματος εν εαυτοίς».
Όσο αφορά το πολύ λόγο που έγινε για την αναγνώριση του κύρους της χειροτονίας των Αγγλικανών ‘’επισκόπων’’ από τον Πατριάρχη Μελέτιο Μεταξάκη, απλά θα παρατηρήσομε, πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται περί αιρετικών, οι ίδιοι οι Αγγλικανοί δεν αναγνωρίζουν δια τη ιερωσύνη το αυτό μυστηριακό κύρο όπως οι Ορθόδοξοι.
Πέραν τούτου προχώρησαν και στη ’χειροτονία’’ μιας γυναίκας ‘’επισκόπου’’,  καταγεικνύονας με θρασύτητα την πλήρη εκκοσμίκευσή τους και την περαιτέρω απομάκρυνση τους από την Ιερά Παράδοση της Μιας Εκκλησίας. Να το επεξηγήσει κανείς στους Οικουμενιστές; 
Ενώ παραδέχονται οι Οικουμενιστές, ότι οι Αγγλικανοί έχουν υποπέσει σε αίρεση, επιμένουν να αναγνωρίζουν Αρχιερωσύνη και φυσικά Ιερωσύνη στους αιρετικούς αυτούς.   Πως δύνανται οι αιρετικοί  που έχουν αποκοπεί από τη Μία Αγία Εκκλησία, να έχουν Αποστολική Διαδοχή και άρα Ιερωσύνη;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com