30 Ιουλ 2013

Έντονη προσηλυτιστική δραστηριότητα από νεοπροτεστάντες στις Σέρρες. Δηλώσεις του υπεύθυνου του αντιαιρετικού γραφείου της Ι. Μ. Σερρών

Φωτογραφία

Τις τελευταίες μέρες και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ,
Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται από την οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»
Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην περιφερειακή Ενότητα Σερρών , από την οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση». Συγκεκριμένα διανέμει σακούλες που περιλαμβάνουν την Καινή Διαθήκη σε έντυπη μορφή και cd καθώς και έντυπα που αναφέρονται στην δράση της ομάδας και τον τρόπο επικοινωνίας με αυτή. Το Σάββατο διανεμήθηκαν χιλιάδες σακούλες με το περιεχόμενο της σε διάφορες περιοχές της πόλης των Σερρών .Έξω από κάθε σπίτι, μονοκατοικία ή πολυκατοικία, οι ένοικοί έβρισκαν την συγκεκριμένη σακούλα, ξαφνιασμένοι και απορημένοι με το περιεχόμενό της.
Δηλώσεις του υπεύθυνου του αντιαιρετικού γραφείου της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης
Ο πατέρας Κωνσταντίνος Μαλάκος ,πρωτοπρεσβύτεροςτου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και υπεύθυνος του αντιαιρετικού γραφείου της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, κάνοντας δηλώσεις 

στη «Σ»,αναφερόμενος στην συγκεκριμένη δράση, τόνισε «Όλοι το διαπιστώσαμε ότι και στο νομό μας ήρθε αυτή η ιεραποστολική Ελληνική εταιρία, η οποία διέδωσε τα φυλλάδιά της με προκάλυμμα την Καινή Διαθήκη ,την Αγία Γραφή ,προκειμένου να μας ευαγγελίσει όπως λέει η ίδια στον Χριστό ,στην αληθινή πίστη . Εμείς οι Ορθόδοξοι λέμε ότι η ορθόδοξη πίστη ,η ζωντανή πίστη, τον ζωντανό θεό τον έχουμε εδώ και 2000χρόνια και δεν έχουμε ανάγκη από ετερόκλιτους φωστήρες είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό. Γιατί πρέπει να ξέρουμε ότι αυτοί που ήρθαν και μοίρασαν τα φυλλάδιο είναι οι λεγόμενοι ευαγγελιστές και έλληνες αλλά και ξένοι και ήρθαν να μας διαφωτίσουν. 
Εμείς έχουμε την ορθόδοξη εκκλησία μας που κρατάει τον ζωντανό Χριστό εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια , αυτοί η πίστη στην εκκλησία μας, είναι η πίστη των Αποστόλων, των πατέρων, των αγίων που μας κράτησε εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ,και ενέθρεψε γενεές και γενεών ,μας κράτησε και έλληνες και ορθοδόξους και δεν εξισλαμισθήκαμε και δεν αλλαξοπιστήσαμε. Οπότε δεν έχουμε ανάγκη από τους προτεστάντες, γιατί προτεστάντες είναι αυτή η κίνηση της ελληνικής ιεραποστολικής ενώσεως .Μαζί με τη Καινή Διαθήκη που είναι το προκάλυμμα ,μας ζητούν να έρθουμε σε επαφή μαζί τους προκειμένου έτσι να πάρουν τα στοιχεία μας, να μας επισκεφτούν, να μας στείλουν άλλα φυλλάδια και να είμαστε υποψήφια θύματα ,υποψήφιοι οπαδοί αυτής της αιρέσεως»«Εμείς ως εκκλησία ,ως Μητρόπολη λέμε μακριά από οτιδήποτε αιρετικό, δεν δεχόμαστε τίποτα, δεν κρατάμε τίποτα και αυτό γίνεται αφορμή σε μας να συνειδητοποιήσουμε ότι ναι μεν έχουμε την ορθόδοξη πίστη αλλά να την βιώνουμε ,να την ζούμε ,να διαβάζουμε τον λόγο του θεού όπως μας την παρέδωσε η εκκλησία μας ,όπως είναι εγκεκριμένο από το οικουμενικό πατριαρχείο, την ιερά σύνοδος ,και ότι λέει ο Χριστό σ και η εκκλησία μας αυτό να ακολουθούμε» υπογράμμισε ο π. Κωνσταντίνος Μαλάκος. Αναφερόμενος στα«δωράκια» που δέχθηκαν στις οικίες τους οι Σερραίοι ο πατέρας Κωνσταντίνος, δήλωσε « Την Καινή Διαθήκη μπορούν να την κρατήσουν ,είναι εγκεκριμένη ,δεν την έχουν βγάλει οι αιρετικοί την έχει βγάλει η Βιβλική εταιρία που έχει την έγκριση της Ιεράς Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου ,οπότε μπορούμε να την κρατήσουμε .Μόνο που δεν έχει το αρχαίο κείμενο έχει την μετάφραση όπως και το cd ,έχει την μετάφραση σε απλή γλώσσα. Αλλά όλα τα άλλα φυλλάδια τα πετάμε και δεν επικοινωνούμε μαζί τους ,δεν στέλνουμε τα στοιχεία μας σε καμιά περίπτωση γιατί αυτοί αυτό περιμένουν , να μας ανοίξουν φάκελο ,να μας επισκεφτούν και με αυτό το τρόπο να μας επηρεάσουν» .
Συμπληρώνοντας ο π. Κωνσταντίνος Μαλάκος, ανέφερε « Υπάρχουν πολλές προτεσταντικές παραφυάδες .Εμείς στην ορθόδοξη εκκλησία ερμηνεύουμε την Αγία Γραφή όπως μας την ερμήνευσαν οι Άγιοι πατέρες της εκκλησίας μας ,όχι όπως φωτίζει ο θεός τον καθένα αλλά όπως φώτισε ο θεός τους πνευματοκοίνοντες και πνευματοφόρους πατέρες της εκκλησίας μας ,τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο ,τον Μέγα Βασίλειο ,τον Μέγα Αθανάσιο ,τον Ιωάννη τον Δαμασκηνό ,αυτοί την ερμηνεία της Αγίας Γραφής δεχόμαστε. Ενώ οι προτεστάντες δεν δέχονται τους Αγίους Πατέρες και τα μυστήρια της εκκλησίας μας ,αυτοί ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο την αγία γραφή και για αυτό δεν είναι ενωμένοι. Σε όλη την υφήλιο είναι παραπάνω από 450 παρακλάδια ,αιρέσεις και είναι ένα δείγμα πως δεν έχουν την αληθινή πίστη τον αληθινό Χριστό ,την ορθόδοξη πίστη την οποία έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία».
(Το κείμενο είναι από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 30/07/2013) Δείτε σχετικό βίντεο από την τηλεόραση ΔΙΚΤΥΟ
Δείτε σχετικά και :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com