29 Ιουν 2013

Ρωσία - Εγκρίθηκε η νομοθεσία περί προσβολής αισθημάτων των πιστών

Εγκρίθηκε η νομοθεσία περί προσβολής αισθημάτων των πιστών

Το Συμβούλιο Ομοσπονδίας ενέκρινε τη νομοθεσία που προβλέπει ποινική ευθύνη για την προσβολή αισθημάτων των πιστών ως και στερητική της ελευθερίας ποινή μέχρι τρία χρόνια, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS.
Ο νόμος προβλέπει την καινούργια εκδοχή του άρθρου 148 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας "Παράβαση δικαιώματος για την ελευθερία του λόγου και των θρησκευτικών πεποιθήσεων ". Εισάγεται ευθύνη "για τις δημόσιες πράξεις που εκφράζουν την εμφανή ασέβεια προς την κοινωνία και πράττονται με σκοπό την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων " με πρόστιμο μέχρι $10. 000, υποχρεωτικές εργασίες μέχρι 240 ώρες ή και σωφρονιστικές εργασίες για 1 χρόνο, καθώς και πιθανή στέρηση της ελευθερίας για το ίδιο διάστημα.
Σε περίπτωση που η παράβαση τελείται «σε τόπους θρησκευτικών τελετών, λειτουργιών και ιερούς τόπους», το ποσό του πρόστιμου θα αυξηθεί μέχρι $17 000, διάρκεια υποχρεωτικών εργασιών μέχρι 480 ώρες, σωφρονιστικών εργασιών μέχρι 3 έτη, και της φυλάκισης επίσης μέχρι 3 έτη.
Εκτός τούτου πιο σκληρές γίνονται οι κυρώσεις για την παράνομη εμπόδιση της λειτουργίας των θρησκευτικών οργανώσεων – από τα ισχύοντα $2700 φτάνει  μέχρι $ 10 000. Κατά την τέλεση της παράβασης αυτής με εκμετάλλευση  υπηρεσιακής θέσης, με χρήση ή απειλή χρήσης βίας προβλέπονται ποινικές κυρώσεις: εκτός από το πρόστιμο μέχρι  $ 6600, υποχρεωτικές εργασίες για  διάστημα μέχρι 480 ώρες , σωφρονιστικές εργασίες μέχρι 5 έτη και αναγκαστικές εργασίες μέχρι 1 έτους ή και στέρηση της ελευθερίας για 1 έτος.
Εκτός από αυτό στον Κώδικα των Διοικητικών Παραβάσεων αυξάνονται τα μέγιστα ποσά στα πρόστιμα για την παραβίαση της νομοθεσίας ,τα πρόστιμα για την παραβίαση της νομοθεσίας περί της ελευθερίας της συνείδησης, ελευθερίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων και περί των θρησκευτικών οργανώσεων για τους πολίτες από $330 μέχρι $10 000, για αξιωματούχους από μέχρι $1700  μέχρι  $3300. Επίσης, ορίζεται ως σκόπιμη δημόσια βεβήλωση της θρησκευτικής ή τελετουργικής λογοτεχνίας και των τελετουργικών αντικειμένων σε μορφή ποινικών κυρώσεων μέχρι $66 000".
Ο ομοσπονδιακός νόμος θα λειτουργεί από την 1η Ιουλίου του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com