30 Μαΐ 2013

Ελλαδίτες «απόστολοι» στην Κύπρο για να «εκχριστιανίσουν» τους κατοίκους της νήσου


xr.kirig.

Ελλαδίτες «απόστολοι» στην Κύπρο για να «εκχριστιανίσουν» τους κατοίκους της νήσου
Του Σπύρου Αργυρού
Ελλαδίτες αιρετικοί κατέκλυσαν την Κύπρο διανέμοντας φυλλάδια για «Χριστιανικά» δήθεν κηρύγματα. Γέμισαν τα γραμματοκιβώτια των σπιτιών, προσκαλώντας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και όχι μόνο, «ν’ ακούσουν το απλό, αλλά πολύτιμο μήνυμα του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού-πηγή χαράς, ειρήνης και μόνη ελπίδα για τη Σωτηρία μας».
«Ήρθαμε από την Ελλάδα για να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο στους Κυπρίους, σαν τον Απόστολο Παύλο και τον Βαρνάβα. Είμαστε και εμείς ‘απόστολοι’ του Χριστού», μας ανέφερε στο τηλέφωνο ο ένας εκ των δύο Ελλαδιτών «ιεραποστόλων» οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας εδώ και μήνες. 

«Εμείς δεν ανήκουμε σε κάποια εκκλησία, ή οργάνωση» μας είπε, «κηρύττουμε το λόγο του Θεού, ο οποίος είναι η Αγία Γραφή».
 Από τη συνομιλία μας καταλάβαμε ότι πρόκειται για «ευαγγελικούς» οι οποίοι πιστεύουν στο λανθασμένο προτεσταντικό δόγμα «Sola scriptura», ότι δηλαδή πηγή της Χριστιανικής πίστεως είναι μόνο η Αγία Γραφή, απορρίπτοντας την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας ως πηγή πίστεως.
Κατ’ επέκταση δεν αποδέχονται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «η μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία» του Χριστού.  Οι αιρετικοί συγγραφείς των φυλλαδίων, όχι μόνο εξίσωσαν τους εαυτούς τους με τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα, αλλά δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο θεραπείας μας κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους, στις οποίες μας προσκάλεσαν να παραστούμε. 
Το κήρυγμα των δύο «αποστόλων» σε άλλες πόλεις της Κύπρου φαίνεται ότι δεν καρποφόρησε ιδιαίτερα, δεδομένης της πενιχρής παρουσίας των «ακατήχητων» Κυπρίων, γεγονός που ανάγκασε τους δύο Ελλαδίτες να διακόψουν το «θεάρεστο» έργο τους στη μέση.

ppu.org.cy,30/05/2013

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ.ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com