29 Οκτ 2012

Ανθελληνικό παραλήρημα


Ανθελληνικό παραλήρημα
Μετά την απίστευτη πρόκληση να υποστηρίζει ότι είναι δικαίωμα των Σκοπιανών να επιλέξουν το συνταγματικό τους όνομα, ο υπεύθυνος του τομέα Μειονοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νάσος Θεοδωρίδης «χτυπά» ξανά τον Ελληνισμό. Με άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Αυγή», ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι το αλβανικό έπος είναι ένα παραμύθι καθώς, όπως λέει, η «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική».
 Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρίδης θεωρεί ότι «η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την “ενότητα” ούτε “το μεγαλείο του έθνους”, αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε έναν παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Την ίδια ώρα, υποστηρίζει ότι η σύγκρουση με την Ιταλία θα έπρεπε να αποφευχθεί, καθώς το τελεσίγραφο του Μουσολίνι ήταν μία «απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού»!

 Ισχυρίζεται δε ότι αποκρύπτεται ότι υπήρχαν πολλοί που αρνούνταν να υποταχτούν σε αυτήν τη χαρούμενη εικόνα της «εθνικής πανστρατιάς». Το ανθελληνικό παραλήρημά του μάλιστα συνεχίζεται, λέγοντας ότι οι καλαμαράδες της Αθήνας παρουσίαζαν τον πόλεμο σαν τρικούβερτο γλέντι με χαρές και τραγούδια για τους Ελληνες φαντάρους, κάτι που κατά τον ίδιο «δεν είναι πραγματικότητα».
 Το άρθο του κ. Θεοδωρίδη, ωστόσο, δεν άφησε ασυγκίνητη τη Νέα Δημοκράτια. Οπως τονίζουν από τη Συγγρού, ο κ. Τσίπρας οφείλει να διευκρινίσει στον ελληνικό λαό εάν συμφωνεί με όσα δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή» από τον κ. Θεοδωρίδη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος. Και μάλιστα εάν ενστερνίζεται την άποψη που εκφράζεται, ότι πολλοί Ελληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησαν στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή!
 Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, πριν από λίγες ημέρες αναφέρθηκε και στα γεγονότα που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του επισμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος κατάπεσε στην Κάρπαθο προσπαθώντας να αναχαιτίσει τουρκικό F16. Αφού έλαβε ξεκάθαρα θέση υπέρ της Τουρκίας κάνοντας λόγο για «δήθεν ύπαρξη εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της στο Αιγαίο», υποστήριξε ότι η σύγκρουση έγινε έγινε 35 μίλια μακριά από την Κάρπαθο, πολύ μακρύτερα δηλαδή από τα 10 μίλια που (πάλι εσφαλμένα) διεκδικεί ως εναέριο χώρο η Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Katerina ante portas είπε...

Kρίμα που δεν ζει ο πατέρας μου, να αποστομώσει τον "κουραμπιέ" όπως τους έλεγαν τότε..
Στη μνήμη του όμως, ενίσταμαι...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com