30 Δεκ 2011

Ούγκο Τσάβες :«Οι ΗΠΑ σπέρνουν καρκίνο»!


Σατανική σύμπτωση ή σατανική πραγματικότητα; Η πρόσφατη δημοσιοποίηση της είδησης ότι η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ πάσχει από καρκίνο στον θυρεοειδή έβαλε τον Ούγκο Τσάβες σε σκέψεις. Και -όπως είναι γνωστό- ο πρόεδρος της Βενεζουέλας όταν σκέφτεται πολλές φορές το κάνει φωναχτά! Εχοντας ταλαιπωρηθεί και ο ίδιος τους τελευταίους μήνες από την επάρατο νόσο, δεν απέκλεισε, μιλώντας δημοσίως, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πιθανόν να έχουν αναπτύξει έναν μηχανισμό μετάδοσης της ασθένειας προκειμένου να προσβληθούν από τον καρκίνο όλοι οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.
Διευκρίνισε μάλιστα και τη θέση του έπειτα από όσα είπε. Τόνισε ότι δεν κάνει απερίσκεπτες καταγγελίες, αλλά ότι απλώς σκέφτεται φωναχτά έχοντας στο μυαλό του την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο, της Βραζιλιάνας προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, καθώς και του προκατόχου της Ινάσιο Λούλα - οι οποίοι επίσης πάσχουν από καρκίνο!
 «Θα ήταν παράξενο αν (οι ΗΠΑ) είχαν αναπτύξει μια μέθοδο διασποράς του καρκίνου, την οποία κανείς να μη γνώριζε ως σήμερα;» αναρωτήθηκε ο Τσάβες σε τηλεοπτική ομιλία του χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «πολύ παράξενα» τα περιστατικά καρκινοπαθειών των Λατινοαμερικανών ηγετών.
 Χωρίς να χάσει πάντως την αίσθηση του χιούμορ του, ο Presidente δεν δίστασε να πει ακόμη ότι όσοι γλίτωσαν μέχρι στιγμής από τον καρκίνο «θα πρέπει να προσέχουν», αναφερόμενος τόσο στον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες όσο και στον πρόεδρο του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα. Τέλος θυμήθηκε και τον παλιό σύντροφό του Φιντέλ Κάστρο. «Ο Φιντέλ πάντα μού έλεγε “Τσάβες πρόσεχε”. Αυτοί οι άνθρωποι (οι Αμερικανοί) έχουν αναπτύξει διάφορες μεθόδους εξόντωσης. Είσαι απρόσεκτος. Πρόσεχε τι τρως, τι πίνεις... Με μια απλή βελόνα μπορούν να κάνουν τα πάντα» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ενθυμούμενος τις συμβουλές του τέως ηγέτη της Κούβας.
Οπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, ένα είναι βέβαιο: οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας θα πανηγυρίζουν για καιρό, ενώ οι σχέσεις του Ούγκο Τσάβες με την Ουάσινγκτον νομοτελειακά θα μπουν σε μια νέα φάση έντασης.
 Γιώργος Τραπεζιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com