31 Μαρ 2011

Τι λέει η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για τα Θρησκευτικά


Για το μάθημα των Θρησκευτικών μίλησε σήμερα το πρωί η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανέφερε ότι αλλάζει καταρχήν όλο το περιεχόμενο των Θρησκευτικών.

"Το μάθημα θα λέγεται θρησκεία και κόσμος, σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθούν οι επιπτώσεις των θρησκειών στα κοινωνικά συστήματα...." πρόσθεσε η Υπουργός.

romfea.gr/index.php?-46

Δείτε την συνέχεια:



Υπουργός Παιδείας: Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται κατήχηση την ώρα των Θρησκευτικών στο λύκειο

Για τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Παιδείας για το νέο λύκειο, μίλησε σήμερα η αρμόδια υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ερωτώμενη για τη θέση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο νέο σύγχρονο λύκειο, η Υπουργός επεσήμανε ότι αλλάζει όλο το περιεχόμενο του μαθήματος και το νέο βιβλίο θα τιτλοφορείται «Θρησκεία και κόσμος».

Ανέφερε πως οι Θεολόγοι στο νέο λύκειο θα διαλέγονται τόσο με τα παιδιά όσο και με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων για τις επιπτώσεις των θρησκειών στις κοινωνίες και σειρά άλλων παρόμοιων θεμάτων, τονίζοντας παράλληλα πως σε καμία περίπτωση τη ώρα του μαθήματος των Θρησκευτικών δεν θα γίνεται κατήχηση.

«Θρησκεία και κόσμος» είπε η κ. Διαμαντοπούλου, «σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθούν οι επιπτώσεις των Θρησκειών στα κοινωνικά συστήματα, στα πολιτικά συστήματα, η διαμόρφωση της ηθικής» συμπληρώνοντας πως «θα γίνονται συζητήσεις των Θεολόγων με τους Βιολόγους, της επιστήμης με την θεολογική άποψη, ώστε στην περίοδο εκείνη του εφήβου να μπορεί να έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τον κόσμο από όλες τις οπτικές γωνίες».

«Δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ένα μάθημα στο οποίο θα γίνεται κατήχηση», κατέληξε.

Θυμίζουμε ότι χθες (30.03.2011) από το αρμόδιο Υπουργείο ανακοινώθηκε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα παραμείνει υποχρεωτικό στις δύο πρώτες τάξεις του λυκείου και προαιρετικό στην Γ΄ λυκείου, ενώ μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας του.

anagrafes.com/-tin-ora-ton-thriskeftikon

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος με ελάχιστη νόηση που να μην αντιλαμβάνεται ότι τα λόγια και οι πράξεις αυτές της Διαμαντοπούλου σημαίνουν εκδίωξη του Ορθόδοξου μαθήματος απο τα σχολεία και την αντικαταστασή του, με βρωμοκουλτουριάρικη ψευτοθεολογία.

Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Και όλα αυτά με την ανοχή της Ιεράς ημών Συνόδου! Όπως ακριβώς και με την κάρτα του πολίτη θα μιλήσει κατόπιν εορτής.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΙΣΧΟΣ!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ, ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΑΘΕΟ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ!

ΦΙΛΑΛΗΘΗΣ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο του αγαπητού ΛΕΩΝΙΔΑ, 31 Μαρτίου 2011 3:48 μ.μ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com