24 Απρ 2009

Ο Αρχιεπίσκοπος για τα Θρησκευτικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα«ΕλεύθεροςΤύπος»24.04.09,«Αιχμηρό μήνυμα απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με το κήρυγμά του την Παρασκευή στην Παναγία Τρυπητής Αιγίου». Εξέφρασε την άποψη πως τα θρησκευτικά πρέπει να είναι υποχρεωτικά στο σχολείο γιατί συμβάλλουν στη σωστή θρησκευτική αγωγή των παιδιών, και ως προς την αποδοτικότερη μετάδοσή του σ’ αυτά «η Πολιτεία και η Εκκλησία πρέπει να βρουν την καλύτερη δυνατή μέθοδο».Είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος ζητεί δημοσίως η Εκκλησία να έχει λόγο στην ύλη των βιβλίων των Θρησκευτικών. Εως τώρα αυτή επιλέγεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, χωρίς να ερωτάται η Εκκλησία.

«Η κοινωνία μας απο-χριστιανίζεται είτε υπεύθυνα είτε σκόπιμα είτε μεθοδικά από μερικούς και απο-χριστιανίζεται και ανθελληνίζεται», ανέφερε και συνεχάρη εκείνους που θέλουν να μείνει το μάθημα των θρησκευτικών υποχρεωτικό».

Στις ακολουθίες, συμμετείχαν ακόμη οι Μητροπολίτες Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κοζάνης, κ. Παύλος και Πατρών κ. Χρυσόστομος. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Μπεκίρης.
Περιμένουμε και ολόκληρο το κήρυγμα του Μακαριωτάτου, έστω κι΄αν στενοχωρηθούν πολλοί εκκλησιομάχοι.
Όσοι επιθυμούν και επιδιώκουν να μεταβάλουν την Ελλάδα σε ένα άθρησκο κοσμικό κράτος, στο όποιο η Εκκλησία, δεν θα έχει κανένα θεσμικό και κοινω­νικό ρόλο, περιοριζόμενη μόνο, μέσα στους τοίχους των ιερών ναών, να γνωρίζουν ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com