21 Απρ 2009

Κύπρος: ''Ανάσταση του Χριστού σε συνθήκες κατοχής''


Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ τονίζει: «Γιορτάζουμε και εφέτος την Ανάσταση του Χριστού σε συνθήκες κατοχής της πατρίδας μας, προσφυγιάς του λαού μας και ανασφάλειας, λόγω της παρουσίας δεκάδων χιλιάδων τουρκικών στρατευμάτων και εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων»….
«Η καλή θέληση της πλευράς μας, όχι μόνο δεν οδήγησε σε λύση αλλά αποθράσυνε τελείως την κατοχική δύναμη, η οποία μέσω του υποτελούς κατασκευάσματός της στα κατεχόμενα, προβάλλει συνεχώς νέες αξιώσεις»…..
«Και εμείς ‘κεκοπιακότες εκ της οδοιπορίας’ των τριανταπέντε ετών της προσφυγιάς, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Περιήλθαμε σε μια εθνική νωχέλεια και αδιαφορούμε για τα τεκταινόμενα γύρω από το εθνικό μας θέμα. Και το χειρότερο, παραδοθήκαμε στον κατήφορο, στη σήψη και στη φθορά. Οι πρωτοφανείς βανδαλισμοί μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες, η προϊρούσα έξαρση της μαθητικής και νεανικής παραβατικότητας, οι καθημερινές ανατινάξεις αυτοκινήτων και οι εμπρησμοί υποστατικών, η αμφισβήτηση θεσμών, η χαλάρωση των ηθών, είναι ανησυχητικές ενδείξεις σήψης της κοινωνίας μας»……........
Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο:
Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για το Πάσχα 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com